Nelipyöräsuuntaus kaikille automerkeille Kauhavalla

Ylihärmän huolto Mäki-Ikola Ky hoitaa erilaisten autojen nelipyöräsuuntaukset pitkällä kokemuksella Kauhavalla. Nelipyöräsuuntaus, eli auton ohjauskulmien säätö, on hyvä tarkistuttaa säännöllisin väliajoin ja esimerkiksi huollon tai korjauksen yhteydessä.

Ohjauskulmien säätö on yksi auton tärkeimmistä huoltotöistä. Sillä vähennetään renkaiden epätasaista kulumista ja parannetaan auton ajettavuutta. Jos säätöjä ei tehdä, renkaat saattavat kulua käyttökelvottomiksi nopeasti.

Autokorjaamomme Kauhavan Ylihärmällä palvelee kattavasti asiakkaita myös lähiseuduilta, kuten Alahärmästä, Kortesjärveltä, Lapualta ja Vöyristä. Varaa aika tai kysy lisää!

Ota yhteyttä

Ohjauskulmien säätö 3D-järjestelmän avulla

Ohjauskulmien säädön tarkistamisella varmistetaan, että auton kaikki renkaat näyttävät auton kulkusuuntaan. Ohjauskulmat kannattaa tarkistuttaa vähintään kerran vuodessa, etenkin talven jälkeen. Ammattitaitoinen tiimimme tarkistaa nelipyöräsuuntauksen tarvittaessa 3D-järjestelmällä.

Nelipyöräsuuntauksen säännöllinen tarkistus on tärkeää esimerkiksi etuvetoisissa autoissa, joissa vetovoima pyrkii kääntämään pyörät auraavaan asentoon. Tätä voidaan kompensoida lisäämällä pyörien haritusta. Takavetoisissa autoissa puolestaan vierintävastus pyrkii suoraan ajettaessa kääntämään renkaat harituksen puolelle, joten aurauksella kompensoidaan tätä virhettä.

Tarkistuta ohjauskulmat renkaiden vaihdon yhteydessä

Ohjauskulmien tarkistus on hyvä tehdä aina, jos auton ajettavuudessa on ongelmia tai autoon tehdään merkittäviä muutoksia, esimerkiksi auton alustan osien vaihdon yhteydessä.

Nelipyöräsuuntauksen tarkistus on suositeltavaa myös renkaiden asennuksen yhteydessä, ja meiltä saat kätevästi sekä renkaat asennuksineen että ohjauskulmien luotettavan tarkistuksen.

Jos renkaasi kuluvat epätasaisesti tai jokin renkaista on kärsinyt viime aikoina esimerkiksi kovasta iskusta, on ohjauskulmien tarkistus turvallisuuden ja ajomukavuuden kannalta tärkeää. Ohjauskulmat voivat mennä vikaan esimerkiksi katukivetykseen tai kuoppaan suurella nopeudella ajettaessa.

Epätasapainossa olevat säädöt vaikuttavat yleensä ensimmäisenä juuri renkaiden kulumiseen. Meiltä saat rengastyöt laidasta laitaan – ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Tutustu muihin rengastöihin